TIETOISKU Työvoimaa ja osaamista maahanmuuttajista

22.5.2017
Perjantaina 9.6. Seinäjoella järjestetään tietoiskukooste ja verkottumistilaisuus työnantajille. Työllistävän yrityksen hyvään osaamiseen kuuluu tietää perusteet eurooppalaisen tai muualta maailmasta kotoisin olevan työvoiman työllistämisestä. Tule tietoiskuun kuulemaan työllistämisestä, työvoiman hankinnasta ja koulutusmahdollisuuksista, kun työntekijä on maahanmuuttaja. Tilaisuudessa esitellään myös uutta tutkittua tietoa maahanmuuttajien työllistämishankkeesta.

Tapahtuma on suunnattu viejä- ja tuojayrityksille, työvoimapula-aloille, täsmäkoulutettavia hakeville. Erityisesti työvoimapulasta nyt kärsivien metalli-, sosiaali- ja terveys-, siivous- ja puhdistus- sekä logistiikka-alan yrityksiä kannustetaan paikalle. Tervetulleita ovat myös kaikki muut, jotka haluavat hakea tarjolla oleviin työpaikkoihin, löytää piilotyöpaikkoja tai saada tietoa koulutusmahdollisuuksista.

Instituuttia tapahtumassa edustaa erikoistutkija Markku Mattila, joka esittelee Kauhavan vastaanottokeskuksen työllistämishankkeen tuloksia.

Tapahtuman järjestävät Etelä-Pohjanmaan kauppakamari, Siirtolaisuusinstituutti, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus ja TE-toimisto, Sedu Aikuiskoulutus, Skaala Group Oy.

Tapahtuma on maksuton, mutta yli 10 hengen ryhmiä pyydetään kuitenkin ennakkoilmoittautumaan viimeistään 2.6. kuluessa sähköpostitse katja.myyrylainen@kauppakamari.fi.

Ohjelma:

(muutokset mahdollisia)

8.00 Kahvitarjoilu alkaa B-hallin yläkerrassa
8.10 Tervetuloa tietoiskuun, yritykset
Etelä-Pohjanmaan kauppakamari
8.20 Skaala: Hyviä käytäntöjä ja kokemuksia
Riikka Istolahti, QEHS Manager, Skaala Group OY
8.35 Ulkomaisen työvoiman rekrytointi, EU ja muut maat
Mari Lähdesmäki, EURES-asiantuntija, Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto
Mauno Salmela, Maahanmuuttoasiantuntija, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus
8.50 Kotoutumis- ja ammatilliset koulutukset väylä työhön
Virpi Lehtimäki, aikuiskoulutuspäällikkö, SEDU
Marja-Liisa Saunela, kouluttaja, SEDU
9.00 Sedun huomioita ja kannustusta maahanmuuttajan työllistämiseen
Marja-Liisa Saunela, kouluttaja, Sedu
9.15 Kysy kasvotusten, kahvia
Työnantajat ja muut osallistujat voivat kertoa tarpeistaan ja kysyä kasvotusten, paikalla asiantuntijoita puhujaorganisaatioista. SYOn maahanmuuttajien yrittäjyyshanke videoesittelynä.
9.45 Kokemuksia Kauhavan vastaanottokeskuksen työllistämishankkeesta. Uuden tutkimuksen tulosten esittelyä.
Markku Mattila, tutkija, Siirtolaisuusinstituutti
10.15 Getting in – living as an immigrant in Finland. Tips for employers. Työelämään sisään – maahanmuuttajana Suomessa. Vinkkejä työnantajille.
Maadh Al-Mashadani (englanti)
Rita Sandvik (suomi, englanti)
10.45 – 11.15 Kysy kasvotusten.
Työnantajat ja muut osallistujat voivat kertoa tarpeistaan ja kysyä kasvotusten, paikalla asiantuntijoita puhujaorganisaatioista. SYOn maahanmuuttajien yrittäjyyshanke videoesittelynä.
11.15 Päätössanat
Mahdollisuus omakustanteiseen lounaaseen Fazerilla A-hallin puolella.

 

Virallinen kutsu

© Siirtolaisuusinstituutti Takaisin ylös