Sukututkimus  »  Oppaat  »  Usein kysyttyä  »  Neuvonta  »  Linkit


Siirtolaisrekisteri

Vuonna 1989 perustettu siirtolaisrekisteri palvelee sekä sukuhaarojaan tutkivia suomalaisia sukututkijoita että suomalaisia juuriaan etsiviä siirtolaisten jälkeläisiä ulkomailla. HUOM! Siirtolaisrekisteri toimii vielä vanhalla verkkosivustollamme! Pääset sinne alla olevilla linkeillä.

Siirtolaisrekisterin internetissä olevista tietokannoista voi hakea ilmaiseksi henkilöiden nimitiedot. Muut tiedot saa maksamalla palvelun käyttömaksun ja rekisteröitymällä sen käyttäjäksi. Käyttömaksu on 20 euroa vuodessa. Maksu suoritetaan verkkokauppamme kautta.


Mitä käyttömaksu sisältää?

Siirtolaisrekisterin atk-tietokannoissa oli vuoden 2014 alussa yhteensä yli 800 000 tietuetta. Siirtolaisrekisterin käyttömaksun maksaneet voivat etsiä vuoden ajan rajoituksetta tietoja seuraavista Siirtolaisuusinstituutin internetissä olevista tietokannoista:

  • matkustajaluettelo (318 000 tietuetta)
  • passiluettelo (268 000 tietuetta)
  • viitetietokanta (19 000 tietuetta)
  • Australian suomalaisia koskeva tietokanta (3 800 tietuetta)
  • Uuden-Seelannin suomalaisia koskeva tietokanta (1100 tietuetta)
  • Venäjänsuomalaiset vainouhrit 1930-1950 (8 000+ tietuetta)
  • Kaskisuomalaiset Ruotsissa 1500- ja 1600-luvulla (1 500 tietuetta)

HUOM! Maksu sisältää myös opastuksen ja neuvonnan omatoimiseen hakemiseen instituutin tietokannoista. Sen sijaan maksu EI SISÄLLÄ instituutin sukututkijan tai muun henkilökunnan suorittamaa varsinaista etsintää instituutin omista tai muista internetissä olevista tietokannoista. Tällainen asiakkaan puolesta tehtävä haku maksaa 30-60 euroa käytetystä ajasta ja löydetyn tiedon määrästä riippuen. Työstä lähetetään asiakkaalle erillinen lasku.

© Siirtolaisuusinstituutti Takaisin ylös